Vi støtter igen i år Læger uden Grænser

By 11. december 2009Nyheder

Læger uden Grænser (MSF) er en privat, international, humanitær organisation, der yder medicinsk nødhjælp til ofre for konflikter og katastrofer i hele verden.

MSF blev grundlagt i Paris i 1971 under navnet Médecins Sans Frontières, som er det navn organisationen er bedst kendt under internationalt. Heraf også forkortelsen MSF. De har kontorer i 19 lande og projekter i flere end 60 lande og sender hvert år flere end 3000 læger, sygeplejersker, logistiker og andet personale til krise- og katastrofeområder.

Deres primære opgave er at yde medicinsk nødhjælp. Men det, de kalder témoignage – at være til stede og bevidne de umenneskelige forhold, der findes mange steder i verden – er en lige så vigtig del af deres arbejde.

Hver eneste dag behandler Læger uden Grænser tusindvis af mennesker rundt om i verden. De arbejder ofte i områder, hvor andre organisationer ikke er til stede og de hjælper dem, som har størst behov uagtet race, køn, religion og politisk overbevisning.

Private, uøremærkede midler, er helt afgørende, for at Læger uden Grænser er i stand til at reagere hurtigt og effektivt på humanitære kriser og naturkatastrofer.

Med uøremærkede midler er det desuden muligt for dem at holde administrationsudgifterne helt lave, således midlerne går til dem, der har mest behov. Mindst 80% af deres indtægter går direkte til hjælpearbejdet.

Dette arbejde modtog de i 1999 Nobels Fredspris for.

Læs mere om deres arbejde på www.msf.dk.

About Mikkel Hansen