Julestøtte til Læger Uden Grænser

By 8. december 2010Nyheder

Vi har i flere år støttet det frivillige arbejde udført i verdens brændpunkter, og gør det igen i år ved at donere de penge vi ellers ville have brugt på firmajulegaver til Læger Uden Grænser.

Vi er glade for igen i år at kunne yde denne støtte. Vores håb er at vi med donationen kan være med til at inspirere andre til at yde støtte til det enorme arbejde der hver dag bliver udført i mere end 60 lande verden over, og som hjælper flere tusinder mennesker i nød.

Læger Uden Grænser skriver om dem selv:

Læger uden Grænser (MSF) er en privat, international, humanitær organisation, der yder medicinsk nødhjælp til ofre for konflikter og katastrofer i hele verden.

Læger uden Grænser blev grundlagt i Paris i 1971 under navnet Médecins Sans Frontières, som er det navn organisationen er bedst kendt under internationalt. Heraf også forkortelsen MSF. Læger uden Grænser har kontorer i 19 lande og projekter i flere end 60 lande.

Læger uden Grænsers primære opgave er at yde medicinsk nødhjælp. Men det, organisationen kalder témoignage – at være til stede og bevidne de umenneskelige forhold, der findes mange steder i verden – er en lige så vigtig del af arbejdet.

Hver eneste dag behandler Læger uden Grænser tusindvis af mennesker rundt om i verden – de mennesker som har størst behov uagtet race, køn, religion og politisk overbevisning.

Private, uøremærkede midler, er helt afgørende, for at Læger uden Grænser er i stand til at reagere hurtigt og effektivt på humanitære kriser og naturkatastrofer.

Med uøremærkede midler er det desuden muligt for Læger uden Grænser at holde administrationsudgifterne helt lave, således midlerne går til dem, der har mest behov. Mindst 80% af indtægterne går direkte til hjælpearbejdet.

Dette arbejde modtog Læger uden Grænser i 1999 Nobels Fredspris for.

Læs mere om Læger uden Grænsers arbejde på www.msf.dk.

About Mikkel Hansen