Uanset hvor “hjemme” er, er hjemme bedst. Men hvad vil det egentlig sige at vende hjem?

Vi har siden 2010 specialiseret os i at yde en meget kompleks og omfattende flytteservice i forbindelse med repatriering. Repatriering betyder i sig selv “at vende hjem”, og det er ofte en svær beslutning for den eller de personer, der vælger at repatriere. Ofte har man været i Danmark i mange år, og man har måske børn og familie som bliver her. Men alligevel kan det være et ønske for nogen at vende hjem til ens oprindelige fødeegn, by eller land. Enten fordi man gennem længere tid har følt et afsavn og en længsel, eller man måske står med den sidste del af livet foran sig og føler at det er nu eller aldrig.

Det siger sig selv, at det er et følelsesbetonet emne, og det er derfor nødvendigt at være i tæt dialog med de personer der vender hjem, for at kunne sikre at forsendelsen af deres personlige effekter og ejendele bliver håndteret i overensstemmelse med individuelle ønsker og behov. Man skal huske på, at det man transporterer ofte er minder fra et helt liv, og genstande med høj affektionsværdi, som betyder meget mere end måske blot effekternes egentlige funktion.

Som eksempel kan fremhæves en værktøjskasse fyldt med virkeligt slidt og brugt snedker værktøj. Værktøjet tilhører Mustan som kom til Danmark som gæstearbejder fra Konya i Tyrkiet i starten af 1970’erne. Efter i mere end 40 år at have levet og arbejdet i Danmark, har Mustan og hans kone Fatima bestemt sig for at de vil vende tilbage til Konya, deres fødeegn, for at nyde den sidste del af livet sammen der hvor de mødte hinanden for mange år siden, og der hvor alle deres barndomsminder kommer fra og hvor solen skinner dejligt varmt og længe.

Mustans værktøj har fulgt ham gennem hele livet. Noget af det har han sågar arvet fra sin egen far, som gav ham det som en gave da han forlod Tyrkiet for at arbejde og tjene til familien i et fremmed og ukendt land højt mod nord. Mustans forhold til sit værktøj er unikt, for det er det, som sammen med ham selv har skabt hele hans families eksistensgrundlag. De vil for altid være uadskillelige,

For Mustan er et hjem ikke et hjem uden dette værktøj, og det siger derfor sig selv, at dette værktøj må behandles som kronjuveler i en forsendelse.

About Jacob Linde Reislev