Vi var i sommeren 1996 med til at opstille Robert Jacobsen skulpturen “Venskab” på Kongens Nytorv i København.

I 1993 blev vi kontaktet af Bruun Rasmussen Kunstauktioner. De havde en adskilt Robert Jacobsen skulptur som skulle fragtes hjem fra Kina i 3 store skibscontainere.

Opbevaring og opstilling

Vi modtag delene, og opbevarede dem på vores lager i 3 år, hvorefter Bruun Rasmussen bad os forestå opsætning af skulpturen på Kongens Nytorv i København, da skulpturen skulle sælges på auktion.

Efter grundig planlægning og kontakt med Københavns Kommune omkring områdets bæreevne, fik vi støbt et midlertidigt fundament, hvor “Venskab” kunne opstilles.
Inden da blev alle delene nymalet i hånden med specialfremstillet sort skibsmaling. Farven blev specielt valgt (sort med en brun glød) så den matchede resten af Robert Jacobsens skulpture.

Opsætningen blev klaret over 2 hverdage. Vores direktør Johnny Hansen, havde forinden været i Kongens Have, hvor der står en mindre udgave af “Venskab”, for at studere hvordan skulpturen skulle samles.
Samlingen blev efterfølgende godkendt af Lun Tuchnowski som var Robert Jacobsens tidligere elev.

Nedmontering af “Venskab”

Efter salget i efteråret 1996, stod vi for nedmontering og adskillelse af “Venskab”, og skulpturen blev herefter kørt tilbage på lager, hvor vi opbevarede den indtil sommeren 1999.

Da skulpturen blev solgt til den tyske værktøjskoncern Würth, stod vi ydermere for transporten til deres hovedkvarter i Strasbourg.

Robert Jacobsen skulpturen